Fried van de Laar Racing terug in top 10

Alle zeilen moesten worden bijgezet, alle hens aan dek, maar de truck van Jan en Ben van de Laar en Dolf Huijgens was voor de achtste etappe van de Dakar Rally 2023 weer helemaal in orde. De équipe moest vanuit de achterhoede starten na het enorme tijdverlies van gisteren, toen de truck op de kant in de duinen lag, maar kon met hoog tempo en zonder problemen door de achtste etappe. Dat resulteerde in de tiende tijd. 

“We hebben een goede dag gehad en heel de dag vol gas kunnen rijden”, laten Jan en Ben van de Laar weten na de finish. “We moesten bijna als laatste starten, maar ze gingen allemaal netjes en snel aan de kant. We zijn lekker door het veld naar voren gekomen.” 

De etappe van 346 kilometer was heel gevarieerd, met snelle pistes met stenen en gravel in het begin, een partij hoge, mooie duinen in het midden en aan het einde rivierbeddingen met weer veel stenen. Die leverden de mannen van Fried van de Laar Racing geen problemen op, waardoor ze weer terugkeerden in de top 10. “We zijn tevreden met deze dag.” 

Na nog een verbinding van bijna 400 kilometer naar het bivak wachtte in Riyadh de rustdag. Die geeft de gelegenheid om de truck in alle rust na te kijken en gereed te maken voor het tweede deel van de Dakar Rally. Van de Laar gaat de rustdag in op de negende plaats in het klassement.  

21° 30′ 0″ N, 39° 11′ 0″ E

21° 30′ 0″ N, 39° 11′ 0″ E