21° 30′ 0″ N, 39° 11′ 0″ E

Opnieuw een topdag voor Van de Laar

Jan en Ben van de Laar en Dolf Huijgens hebben inmiddels een abonnement op de top 10 van de Dakar Rally 2023. Ook de zesde etappe sloten ze bij de besten af, met de negende tijd. “Het was een topdag”, vertelde Ben van de Laar bij de finish van de tot 357 kilometer ingekorte wedstrijdproef. 

Vanwege de hevige regenval moest de organisatie schuiven met bivaks en etappes. De proef was daarom iets korter, maar de totale rit bijna 1000 kilometer. “De special was heel mooi. Voor 100 procent zand en duinen, met een heel gave afwisseling van snelle tracks en duinen. Supermooi om daar met de truck doorheen te rijden. Gaandeweg werd het steeds technischer en ook de navigatie werd steeds een beetje moeilijker. Er zaten best wat lastige puntjes in.” 

De Iveco gaf de hele dag geen klap verkeerd en de mannen van Fried van de Laar Racing hadden dan ook geen technische problemen onderweg. “We hadden een mooi duel van Valtr; steeds stuivertje wisselen tot de finish.” 

Daar was Van de Laar net voordat het donker werd. Vanaf de finish hadden ze nog een rit van 300 kilometer naar Riyadh voor de boeg. Het geplande bivak in Al Duwadiwi staat blank. De deelnemers in de race gaan daar morgen wel heen. Er is na de finish twee uur tijd voor service en daarna moeten de monteurs terug naar Riyadh en de deelnemers gaan naar Al Duwadiwi, met niets meer dan een tentje, een tandenborstel en een schone onderbroek.  

21° 30′ 0″ N, 39° 11′ 0″ E