21° 30′ 0″ N, 39° 11′ 0″ E

2e etappe topdag voor team van de Laar!

Aan de finish van de tweede etappe van de Dakar Rally 2022 is Ben van de Laar een tevreden mens. Tevreden met de zeventiende tijd, tevreden met hoe de Iveco zich heeft gehouden in de 338 kilometer wedstrijdproef klik hier om te lezen, tevreden met de navigatie van zijn broer Jan en heel tevreden met het werk op de achtergrond van monteur Simon Stubbs.

De Brit vertelde pas bij de finish dat ze al 100 kilometer met een lekke band reden. In de duinen had hij er steeds net genoeg lucht in gepompt om de band niet helemaal te laten leeglopen. “Ik heb er niets van gemerkt”, zei Ben van de Laar. “Simon had het helemaal onder controle.”

Na de meet werd het wiel in recordtijd gewisseld voor de verbinding van 270 kilometer naar het bivak in Al Qaisumah. “Dat hadden we nog een keer oefenen, een wiel wisselen, dus dat kwam wel goed uit”, vond Van de Laar.

Zelfs met een lekke band was het een topdag voor Fried van de Laar Racing. “Alles liep heel soepel. We hebben foutloos gereden”, vertelde Ben. “De etappe zat goed in elkaar, met veel duinen op het eind. Qua navigatie was het voor Jan goed te doen.

Het had ook hier veel geregend de laatste dagen, dus de duinen waren hard en vast en de sporen goed zichtbaar. Ik kon op volle snelheid door de duinen.”

De derde etappe is in ongeveer hetzelfde gebied, maar werd vanwege het wegvallen van het marathonbivak wel ingekort tot 255 kilometer.

21° 30′ 0″ N, 39° 11′ 0″ E