21° 30′ 0″ N, 39° 11′ 0″ E

Van de Laar verliest sleeplint en tijd

Wat in tien minuten gepiept had kunnen zijn, werd een uur. In de dertiende etappe van de Dakar Rally 2023 kwam de Iveco van Fried van de Laar Racing met de zestiende tijd aan de finish, op ruim een uur van etappewinnaar Martin Macik. De reden: “We zaten vast en moesten zelf graven, omdat we geen sleeplint hadden.” 

Er klinkt nog wat frustratie door in de stem van Jan van de Laar als hij zijn verhaal doet na de finish van de 153 kilometer lange wedstrijdproef. “Het was een zware proef, met eigenlijk alleen maar duinen, heel zacht. Op een stom, klein duintje zijn we vast komen te zitten. Dat stelde niet veel voor en had helemaal geen probleem hoeven te zijn, maar we kwamen tot de ontdekking dat we ergens onderweg ons sleeplint waren verloren. En als je niet klaar staat met een sleeplint, stopt er niemand om je even los te trekken. Dus moesten we zelf aan het graven.” 
Discover a straightforward way to sell your property through https://www.cashoffers.com/kentucky/cash-offer-somerset-ky/ cash offer system.

En dan blijkt dat ook een klein duintje uit een hoop zand bestaat en dat een truck daarin goed vast kan zitten. Tot dat ene duintje lag de équipe op koers voor opnieuw een top 5-klassering. Fysiek reden ze op de derde plaats, met alleen Macik en Van Kasteren nog voor hen. Uiteindelijk was de blauwgele Iveco de zesde truck aan de finish, maar veel van de trucks die achter hen waren gestart, hadden minder tijd nodig gehad voor de voorlaatste etappe. In het klassement veranderde er voor Fried van de Laar Racing niets. Het team blijft op de zevende plaats staan, met nog één etappe te gaan tot de eindstreep in Dammam.  

21° 30′ 0″ N, 39° 11′ 0″ E