Fried Van de Laar Racing klaar voor Africa Race

Nog een paar weken te gaan tot de Africa Race deelnemers zich verzamelen in Monaco, voor de technische keuring en start van de 10e editie. Tijd voor de teams dus om de laatste voorbereidingen te treffen deze weken en het materiaal op orde te brengen voor vertrek. Bij het team van Fried van de Laar Racing zijn ze er al helemaal klaar voor.

Nadat de Daf racetruck gedurende het jaar weer helemaal opgefrist is, en technisch weer helemaal in topconditie is gebracht, werd afgelopen vrijdag een middag in het zand getest om te kijken of alles naar wens is, en om de afstelling van de motor te optimaliseren.

Selling your house made easy! Explore the options at https://www.webuyhouses-7.com/oregon/we-buy-homes-salem-or/ for a stress-free process.

Ben van de Laar - Africa Eco Race
21° 30′ 0″ N, 39° 11′ 0″ E
Fried van de Laar Racing - Africa Eco Race
Ready set

GO!

Fried van de Laar Racing - Africa Eco Race

Uitdagende hoogte

Tijdens de Dakars in Zuid-Amerika wordt er op grote hoogte gereden (afgelopen Dakar verbleef de rally 5 dagen op minimaal 4.500 meter hoogte) waardoor er flink wat vermogen verloren gaat, en een goede afstelling van de motor cruciaal is voor een goede ‘ademhaling’.

In de Africa Race speelt hoogte geen rol van betekenis, en kan er veel makkelijker meer vermogen gevraagd worden van de motoren. Iets wat bij piloot Ben van de Laar voor een grote glimlach zorgde, met een motor die makkelijker oppakt en veel beter trekt in het mulle zand.